Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп се похвали: Масивни количества пари и компании се стичат към САЩ

Президентът на САЩ отново нападна "Гугъл"

Доналд Тръмп отправя послания по туитър

САЩ са в "много силна позиция" с компаниите и инвестициите, идващи в страната, написа във вторник Доналд Тръмп в туитър.

"Масивни количества пари от Китай и други части на света се наливат в Съединените щати от съображения за безопасност, инвестиции и по-високи лихви! Ние сме в много силна позиция. Също така в САЩ пристигнат голям брой компании. Красиво е за гледане!", написа президентът на САЩ.

В същото време Тръмп използва Туитър, за да заяви, че той и администрацията на Белия дом наблюдават "много отблизо" компанията-майка на Google - Alphabet Inc. за предполагаема "незаконна" дейност.

Той отбеляза, че се е срещнал с изпълнителния директор на "Гугъл" - Сундар Пичай, който се е опитал да обясни, че компанията, която ръководи, не сътрудничи на китайските военни и не се намесва в президентския изборен процес.

"Всичко това звучеше добре, докато не видях Кевин Чернеки, инженер на "Гугъл", който каза ужасни неща за това, което са направили през 2016-а година и че те са искали "да се уверят, че Тръмп ще загуби изборите през 2020-а година".

“Председателят на Института за правителствена отчетност Питър Швайзер пък заяви със сигурност, че те (от "Гугъл") са потискали негативните истории за Хилари Клинтън и са стимулирали разпространението на негативните истории за Доналд Тръмп", написа президентът в туитър.

Преди време Доналд Тръмп обяви, че ще разследва Google, след като технологичният милиардер Питър Тил обвини водещата интернет търсачка, че е бил инфилтрирана от китайските разузнавателни агенции.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна