Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски представи Ивайло Петков, отборът търси още един-двама футболисти

Павел Колев (вляво) представи официално Ивайло Петков.
Снимка: Иван Йочев/Sportal.bg

Изпълнителният директор на ПФК Левски Павел Колев представи днес Ивайло Петков като спортен директор.

„Периодът е трансферен, предстои работа, която трябва да се върши, да се направи боеспособен отбор. След разговорите и с треньорското ръководство говорихме, че един или двама играчи още трябва да бъдат привлечени, за да сме сглобен отбор”, сподели бившият национал Петков.

„Не съм играл в Левски, но съм професионалист. И в Дунав не съм играл, но и там работих два сезона. Аз имах два престоя като играч в Литекс, единствено като футболист, до там приключват отношенията ми с Литекс. Четох доста неща, кой бил сърдит… Бил съм играч на Литекс, не съм бил търсен там, не съм работил след това в Литекс. В Левски съм да работя, защото съм професионалист, виждам голяма перспектива в този отбор и искам да се върне там, където му е мястото”, обясни новият началник при "сините".

"Искаме да направим сериозни промени. През последните 10 години Левски е взел 200 играчи. Само 7 от тези футболисти са напуснали клуба с трансферна сума. Това ще ви даде ясен отговор как е правена трансферната политика. И защо Левски се намира в подобно състояние. Грешки се допускат, но ние се стараем да ги намалим до минимум", заяви Павел Колев.

"Намерих съмишленик в лицето на Петков. Смятам, че в структурата на един клуб е задължително да има спортен директор. Тази позиция е изключително важна и много трудна. Прекарваме много често дните и вечерите с Ивайло Петков в офисите. Работата е много тежка. За мен е много по-лесно да мисля само за развитието на футболния клуб. Направиха се доста сериозни промени в школата, но най-важното, което се случва, е инвестициите в инфраструктурата. Нещата се движат в правилна посока", каза още изпълнителният директор.

"Искам ясно да заявя, че Левски има интерес към Тодор Неделев и Кристиян Димитров. Водени са разговори, но на този етап няма нищо конкретно. Нормално е Левски да иска най-добрите футболисти в България. Номер осем е свободен в Левски и на този пост търсим играчи. Не очаквайте, че още утре ще успеем да вземем Неделев и Димитров. Това няма как да се случи. Ще бъде много трудно", завърши Колев. 

Чуйте мотивите на Ивайло Петков за забавянето на представянето си и относно протестите на феновете, че е бил свързан с Литекс:



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна