Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петима неохотни убийци са хвърлени в затвора в Китай

Съд в Южен Китай осъди шестима души на затвор за опит за поръчково убийство, което се провалило, след като задачата била прехвърляна няколко пъти на различни „убийци“, пише в. „Гардиън“.

Според съда в Гуанси през есента на 2013 г. бизнесмен в сферата на недвижимите имоти на име Цин Юхуй наел човек да отстрани друг бизнесмен на име Вей, който съдел Цин. Но „убиецът“ запазил половината от 2 млн. юана (280 000 долара) и наел с останалата половина друг.

След още три такива предавания на „работата“ тя стигнала до пети мъж на име Лин Синсъ, за когото били останали едва 100 000 юана ($14 000).

През 2014 г., почти половин година след възлагането на задачата, Лин поискал среща с Вей в Нанин, столицата на провинция Гуанси.

Двамата се видели в кафене и Лин му казал: „За едва 100 000 юана не искам да те убивам, но трябва да ми сътрудничиш“.

Инсценирали смъртта на Вей, а снимки били изпратени за доказателство нагоре по веригата. Десет дни по-късно бизнесменът отишъл в полицията да разкаже случилото се.

Съд в Гуанси съобщи, че шестимата - Цин и петимата наети убийци са получили присъди между 7 месеца и 5 г. затвор. Това се случва едва сега, след като миналата година били оневинени, тъй като тогава съдът не включил доказателство заради полицейска небрежност. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна