Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Валентино Роси ще запише старт №400

Валентино Роси
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седемкратният световен шампион в Мото GP Валентино Роси ще запише своето състезание №400 в мотоциклетизма тази неделя на Гран при на Австралия. Това е забележително постижение за 40-годишния италианец, който води убедително в тази класация.

„Измина много, много време, откакто дебютирах през 1996 г. Хубаво е да достигна това число точно във Филип Айлънд, защото това е велико място за мотоциклетизма", заяви Роси, който има 8 победи на пистата в австралийския остров.

„Това не е нещо, което съм очаквал. Особено, когато бях млад, по време на моята кариера изобщо не съм си помислял докога искам да се състезавам. Сега съм на 40. Представете си, това е добро постижение", каза още италианецът, който кара мотоциклет с №46.

Роси, наричан Доктора, отдавна е най-опитният мотоциклетист сред колегите си, а статистиката му е впечатляваща. 115 победи във всички класове и рекордните 89 в Кралски. Договорът му с Ямаха изтича в края на 2020, което означава, че ще го видим минимум още един сезон. Неговата мотивация да продължи е печеленето на състезания.

„Когато постигаш добри резултати, всичко е по-лесно, наслаждаваш се. Ако си в труден момент, мотивацията ми е да го преодолея и продължа", допълни Роси. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени