Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Туитър" няма планове да навлезе на китайския пазар

Главният финансов директор на "Туитър" (Twitter Inc.) Нед Сийгъл заяви във вторник, че голямата социална медия не планира да навлезе на китайския пазар, където нейната интернет платформата е блокирана, и възнамерява да се съсредоточи върху подобряване на потребителските услуги на "достъпните" пазари.

Обсъждайки пробивът на фалшиво съдържание в технологичния гигант, Сийгъл обясни, че "Туитър" иска потребителите му да се чувстват "в безопасност", докато използват платформата и да могат "да се доверят на информацията, която виждат в нашата услуга“. Той подчерта, че компанията също така е подобрила рекламните си услуги. 'Ние се стремим да помогнем на повече рекламодатели и на съществуващата ни база от рекламодатели да се справят по-добре като стартират нови продукти и услуги", допълни той.

По-рано тази година "Туитър" обяви, че вече няма да рекламира "контролирани от държавата новинарските медии" и спря над 900 акаунти, за  които се предполагаше, че играя роля в китайската "държавна информационна кампания" за делегитимиране на протестите в Хонконг. Компанията също така блокира акаунти и на държавни кубински медии и на лидера на комунистическата партия в страната Раул Кастро.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени