Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Славия постигна четвърта поредна победа

Галин Иванов изигра силен мач за Славия срещу Витоша.
Снимка: БТА

Отборът на Славия спечели с 1:0 при гостуването си на Витоша в Бистрица в двубой от 14-ия кръг на Първа футболна лига.

Така „белите“ записаха четвърта поредна победа в първенството след тези над Ботев (Пловдив), Царско село и Берое и се изкачиха на петото място в класирането.

В края на първото полувреме Витоша стигна до първата си възможност, когато топката срещна напречната греда зад вратаря Георги Георгиев при опит за центриране на Мартин Станков. Веднага след това „белите“ направиха отлична контраатака, но капитанът Галин Иванов не успа да открие резултата.

В началото на втората  част удар на Янис Карабельов от Славия беше отразен от Християн Василев. В 54-ата минута обаче стражът на Витоша изчисти в крака на Георги Йомов и топката влетя във вратата му за единствения гол в срещата

След това домакините упражниха натиск и имаха няколко възможности за гол. В добавеното време вратарят Василев направи двойно спасяване, като първо отрази удара от фаул на Галин Иванов и след това добавката на резервата Илиян Мицански.

С този успех футболистите на Златомир Загорчич събраха актив от 22 точки и са на пета позиция. Витоша е последен с 3 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна