Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надал записа 50-а победа за сезона, Димитров открива програмата в Париж

Рафаел Надал е на четвъртфинал.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Рафаел Надал продължава похода си към първа титла от Мастърс 1000 турнира в Париж. 

Късно снощи поставеният под №2 испанец се наложи над Стан Вавринка от Швейцария с 6:4, 6:4 за 1 час и 27 минути, за да се класира за седмия си 1/4-финал в надпревара от подобен ранг през сезона. 

Надал проби два пъти - по един във всяка част, и записа победа №50 през 2019 г. Това му се случва за 11-ти път в кариерата. Левичарят също така увеличи положителния си баланс срещу швейцареца на 19-3 победи.

В следващия етап Рафа ще играе срещу един от любимците на френската публика Жо-Вилфред Цонга. 34-годишният Цонга спаси два мачбола и записа обрат в мача си срещу немеца Ян-Ленард Щруф и спечели след 2:6, 6:4, 7:6(6). 

Другата 1/4-финална двойка в долната половина на схемата противопоставя Гаел Монфис и Денис Шаповалов. Вчера Монфис обърна молдовеца Раду Албот с 4:6, 6:4, 6:1 и се приближи на един успех от финалите на АТР в Лондон. Канадският левичар Шаповалов пък отстрани Александър Зверев след 6:2, 5:7, 6:2. 

Григор Димитров открива в петък програмата на четвъртфиналите в зала "Акорхотелс Арена". Първата ни ракета ще играе от 15 часа българско време срещу чилиеца Кристиан Гарин.

След тях на корта излизат световният номер едно Новак Джокович и Стефанос Циципас.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени