Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Още един арестуван за случая с камиона-убиец в Есекс

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Полицията арестува още един заподозрян за съпричастие към смъртта на 39-имата виетнамски граждани, намерени в хладилен контейнер на камион в графство Есекс в края на октомври. По-рано шофьорът на камиона се призна за виновен в съда като съучастник в канал за незаконен трафик на хора.

Арестуваният 36-годишен мъж, който е от Пърфлийт – пристанището в устието на Темза, където контейнерът пристигна с ферибот от Белгия - също е разпитван по подозрения в трафик на хора и нелегална имиграция. Осем жени и 31 мъже, между които и две момчета на 15 години, бяха открити мъртви в камиона-ковчег в Грейс, графство Есекс.

Вчера шофьорът на камиона, 25-годишният Морис Робинсън от Северна Ирландия, се призна за виновен, че заедно с други хора е организирал трафик на хора в периода 1 май 2018 година – 24 октомври 2019 година. Друг арестуван, Кристофър Кенеди, също от Северна Ирландия, бе обвинен в трафик на хора в понеделник.

Иймън Харисън, който беше задържан в Дъблин, очаква екстрадиране във Великобритания. Смята се, че той е докарал хладинния контейнер до белгийското пристанище Зебрюге, където е натоварен за Пърфлийт. Други трима арестувани по случая бяха пуснати под гаранция до 24 януари. Полицията издирва още двамата братя Ронан и Кристофър Хюз от Северна Ирландия по подозрения в убийство и трафик на хора. Няколко души бяха арестувани във Виетнам.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна