Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Несебър Николай Димитров пое задълженията си

Снимка: БНР Бургас

Кметът на Несебър Николай Димитров пое задълженията си, след като дни преди Нова година беше освободен от следствения арест. В момента той е в кабинета си, но охраната не допуска никой в общината. 

Николай Димитров заяви, че няма да прави изявления. Той уточни, че на първата общинска сесия е казал всичко най-важно. Тогава той беше доведен с конвой, за да положи клетва, пред общинските съветници и пред жителите на Несебър, които се събраха, за да го подкрепят. На този етап не е ясно дали Николай Димитров ще направи структурни промени в общината, нито какви са първите задачи, които ще свърши като кмет. 

Председателят на общинския съвет в Несебър Румен Кулев днес е в отпуск и е извън града. Той каза, че предстои утре да се срещне и да разговаря с кмета. 

Николай Димитров и още 4-ма представители на местната власт в Несебър бяха задържани преди местните избори. Срещу тях са повдигнати обвинения за купуване на гласове или престъпление против политическите права на гражданите. В момента в следствения арест е задържан единствено общинския съветник Петър Тодоров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна