Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Барселона предложи Коутиньо на Челси

Филипе Коутиньо не е желан в Барда.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

От ръководството на Барселона са се свързали с колегите си от Челси и са им предложили да купят офанзивния халф на каталунците Филипе Коутиньо, съобщава "Скай Спортс". 

Бразилският национал в момента е под наем в Байерн, но ще се завърне на "Камп Ноу" след края на сезона. Шампионите на Испания обаче искат да продадат Коутиньо, за да съберат средства за желаните нови попълнения през лятото.

Според информацията от Барса знаят за интереса на Челси към 27-годишния Коутиньо и затова са решили да действат директно и да им предложат бразилеца. Все още не е ясна каква сума ще искат каталунците за своя футболист, но те са наясно, че няма да могат да си върнат парите, които платиха за него на Ливърпул преди три години - 165 милиона евро.

Челси от своя страна планира сериозно подсилване на състава след края на кампанията, тъй като миналото лято "сините" изтърпяваха трансферно наказание и нямаха възможност да вземат нови играчи. Лондончани вече подписаха предварителен договор с крилото на Аякс Хаким Зиеш, но мениджърът Франк Лампард ще иска още едно ново попълнение в предни позиции, тъй като договорите на Педро, Уилиан и Оливие Жиру изтичат в края на сезона и те ще си тръгнат от "Стамфорд Бридж".

Самият Коутиньо не скри желанието си да се завърне във Висшата лига, след като игра при победата на Байерн над Челси с 3:0 в Лондон преди два месеца в осминафинал от Шампионската лига. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна