Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията проверява за неизплатени пенсии в ромския квартал в Кюстендил

Снимка: БГНЕС

Полицията проверява за неизплатени пенсии и социални помощи в ромския квартал в Кюстендил. Разпоредена е проверка дали и как са изплатени пенсии и социални помощи в ромския кв. "Изток" в Кюстендил след постъпили сигнали за ощетени жители от служители на пощенския клон в квартала, съобщиха от Областната дирекция. Уведомена е и прокуратурата. 

Жители на квартала се оплакват, че са били ощетени по отношение на плащания чрез пощите – било им е отказвано изплащане на пенсии, с мотива, че те са пренасочвани, след като не били получени на съответната дата. Говорителят на Областната дирекция на полицията Катя Табачка:

"В тези жалби те твърдят, че са ощетени, като не са им изплатени суми, които е трябвало да получат чрез пощенския клон в квартала. Не се посочват сумите и не се посочва за какво точно е това плащане. Проверяват се всички постъпили сигнали и твърденията в тях. Мисля, че няма да бъдат ощетени хората".

От ръководството на Български пощи в Кюстендил отказаха коментар. Все пак се разбра, че сигналите са подадени след дисциплинарно уволнение на служител от пощенския клон в кв. "Изток" и това вероятно е организирана реакции от жители на махалата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна