Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интер се завърна с победа

Лаутаро Мартинес прекъсна головата си суша срещу Сампдория.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Третият в класирането Интер победи гостуващия Сампдория с 2:1 в първия си мач след подновяването на сезона в италианското футболно първенство след повече от три месеца пауза заради пандемията от коронавирус.

С успеха избраниците на Антонио Конте събраха 57 точки и се доближиха на 6 точки от лидера Ювентус и на 5 от втория Лацио в борбата за титлата преди последните 12 кръга от сезона.

Домакините, които доминираха сериозно преди почивката, поведоха още в десетата минута, когато Ромелу Лукаку вкара отблизо след размяна на пасове с Кристиан Ериксен.

След малко повече от половин час Лаутаро Мартинес удвои с удар от границата на малкия пеналт след отлична асистенция от дясно на Антонио Кандрева. Така аржентинецът прекъсна серия от шест мача без попадение.

Сампдория заигра по-добре след почивката и в 53-ата минута стигна до попадение. Омар Коли нацели гредата с глава след центриране от корнер, но при добавката Мортен Торсби вкара за 1:2. Интер все пак не позволи изненада и удържа успеха до края.

"Трябваше да предрешим мача значително по-рано, но пропуснахме много от създадените положения. В същото време Сампдория ни вкара при първия си шанс, което леко ни изнерви. Но все пак съм доволен от представянето като за първи мач след толкова дълга пауза", коментира Конте.

В друг двубой от неделя Аталанта победи у дома Сасуоло с 4:1 и се утвърди на четвъртото място с 51 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна