Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ростов с Ивелин Попов си осигури място в Лига Европа

Ивелин Попов изведе тима на Ростов с капитанската лента.
Снимка: ФК Ростов

Кръг преди края на руското първенство доста от въпросителните паднаха. Така Локомотив (Москва) си гарантира участие в Шампионската лига, а ФК Ростов с Ивелин Попове сигурен участник в Лига Европа,  въпреки че трябваше да се задоволи с нулево равенство в срещата си от 29-ия кръг.

В пета поредна среща Ростов няма победа, но и това 0:0 срещу Рубин беше достатъчно на тима на Ивелин Попов. Кръг преди края Ростов е на пето място с 45 точки и не може да бъде изместен от шестия Динамо (Москва), който има 38. По същото време динамовци се наложиха с 1:0 над Уфа с гол на бившия левскар Жоаозиньо от дузпа в 79-ата минута, но тази победа не им помогна особено.

Ивелин Попов изведе гостите с капитанската лента, след като преди дни беше оставен резерва срещу слабака Оренбург. Това е втора поредна среща без попадения за Ростов, а Ивелин получи жълт картон в 23-ата минута за нарушение срещу Хвича Кварацхелия.

Ивелин създаде добра възможност за своите в 10-ата минута, когато нахлу в наказателното поле и комбинира с Денис Хаджикадунич. Последвалият изстрел обаче беше блокиран от Юрий Дюпинаи топката излезе в корнер. Нова добра атака на Попов пак не беше оползотворена, след като българинът подаде през центъра за Елдор Шомуродов, който обаче би вън.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна