Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартин Скорсезе ще продуцира съдържание за стрийминг платформата на "Епъл"

Мартин Скорсезе
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Известният режисьор и носител на "Оскар" Мартин Скорсезе е сключил дългосрочна сделка за продуциране на телевизионно и филмово съдържание за стрийминг платформата на "Епъл", предадоха Ройтерс и БТА, позовавайки се на компанията.

Стрийминг платформите, сред които Нетфликс, Дисни плюс и Амазон Прайм Видео, се опитват да привлекат водещи холивудски знаменитости, конкурирайки се за по-голяма дигитална публика.

Седемдесет и седем годишният Мартин Скорсезе, създател на филмови класики като "Лоши момчета" и "Шофьор на такси", ще продуцира проектите чрез компанията си "Sikelia Productions".

Скорсезе е поредната знаменитост след Опра Уинфри, Ридли Скот, Алфонсо Куарон, Джулия Луис-Драйфъс и други, които компания "Епъл" успя да привлече за стрийминг платформата си Епъл Ти Ви плюс.

Компанията по-рано оповести, че ще продуцира предстоящата драма "Убийците на цветната луна" на Мартин Скорсезе с участието на Леонардо ди Каприо и Робърт де Ниро.

Най-скорошният филм на Скорсезе, "Ирландецът", излезе през 2019 г. в стрийминг платформата Нетфликс, припомня агенцията.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна