Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рисунки в подлеза до Механото с послание:

Красимир Марчев: Когато човек има проблем, трябва да се вгледа в себе си и да се обича

Проектът ще бъде реализиран до края на август

| обновено на 19.08.20 в 08:34


До края на месеца ще бъде преобразен подлеза до Механотехникума. Там визуалният артист Красимир Марчев рисува със спрейове и ще реализира  проекта си "Вгледай се в себе си и се обичай!". Създаването му е провокирано от нуждата да се преобрази едно занемарено място , през което на ден преминават много хора. Художествената част на проекта е да провокира младите да не се поддават на зависимости и повече да вярват в себе си:

„ Изобразени са два свята – от едната страна е един потопен свят, а от другата е този космическият, който в центъра си е има едно око, което олицетворява съвета ми, че хората трябва да се вглеждат в себе си. по идея на Центъра за борба с разпространението на наркотици към рисунките ще бъдат добавени и послания на бургаски ученици!“

Посланията ще бъдат разположени върху двете срещуположни стени до входовете и изходите на подлеза, защото според Красимир Марчев там личността е в търсене и поставена пред изборите на собствения си живот. Сред написаното ще има „Бъди съпричастен и винаги прощавай“, „Безумно е да не споделящ щастието си с другите“, „Идеята да не експериментираме с наркотиците, ни дава сигурна награда“и др.

Наред с рисунките и надписите по проекта се предвижда подмяна на осветителните тела в подлеза, подобряване на инфраструктурата и поставяне на денонощно видеонаблюдение.

повече може да чуете в звуковия файл:
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна