Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Песков призова за предпазливо отношение към публикации по темата "Навални"

Той опроверга информацията, че Путин е обещал да създаде комисия за разследване на случая

Дмитрий Песков
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия не разполага с никаква официална информация за състоянието на Алексей Навални. Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков и призова за предпазливо отношение към медийните публикации по темата. 

Говорителят на Кремъл изрази недоумение от факта, че германските власти все още на са публикували резултатите от изследванията на Алексей Навални и добави, че не знае каква информация са изпратили в Организацията за забрана на химическото оръжие. 

Дмитрий Песков опроверга също така информацията, че в разговор с италианския премиер Джузепе Конте президентът Путин е обещал да създаде комисия за разследване на инцидента с опозиционера. Руският държавен глава е съобщил, че Москва има интерес от изясняване на причините за случилото се, но засега не е необходимо започването на наказателно производство, посочи още Песков. Той напомни, че резултатите от изследванията в две руски лаборатории не са показали следи от отравяне в организма на Навални. 

Дмитрий Песков отговори и на американския държавен секретар Майк Помпейо, който заяви, че Съединените щати са готови да участват в разследването на инцидента с Алексей Навални.

Песков подчерта, че Москва също е заинтересована от изясняването на причините за случилото се. В същото време той определи като погрешни и неприемливи всякакви намеци за причастност към инцидента на руски официални лица.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна