Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин спечели близо $4 млн. в онлайн турнир по покер

Покерът е игра на характери, казват често експертите и само най-силните са способни да стигнат до върха. Това обаче не означава, че добрият играч има само характер, необходими са и умения, стратегия и достатъчно самоконтрол по време на играта. Очевидно всичко това можем да открием при играчи като Стоян Маданжиев, който успя да преобърне всеки скрипт на Световните Онлайн Серии по Покер.

Интересен факт е, че до този момент Маданжиев лети под радарите на световните медии, особено след като има само няколко скромни победи във визитката си. За изненада на всички, неговото реноме, както и банковата му сметка, започнаха да растат в геометрична прогресия. В началото на септември въпросният турнир привлече около 5802 души - престижни играчи с много сериозно реноме. Всеки от тях заплаща входа си от 5000 долара, с което се постави и един много сериозен рекорд за събрани приходи над 25 милиона долара.

 В една доста тежка битка се оказа, че именно Стоян Маданжиев се изправя срещу китайския претендент Уенлин Гао и след сериозен двубой имаше само един победител - титлата пристига в България. Наградата за изправяне срещу големите имена в покера е 3 904 686 долара. И докато новата звезда в покера най-вероятно празнува главозамайващата победа, напомняме, че анализаторите от Betenemy не пропускат да напомнят, че това далеч не е най-големият успех сред родните таланти в покер турнирите.

Не трябва да забравяме, че в цифрово изражение, победата за най-много приходи от световния покер все още принадлежи на пловдивчанина Димитър Данчев. Той продължава да бъде хегемон с натрупана печалба от 4 673 477 долара. Постижението на Стоян Маданжиев го поставя на второ място, след като измества Симеон Найденов, чийто приходи от голямата игра са 2 688 572 долара.

Впрочем можем да открием пълен списък на най-добрите родни играчи в сайта на бет енеми, където освен подробна и точна картина на покер сцената, можем да открием и професионални анализи на букмейкърите, включително и на онлайн платформите, предлагащи покер на българските играчи. Професионалните играчи често споделят, че покер приключенията са започнали именно в онлайн платформите на шега, но в последствие са се превърнали в основен източник на доходи.

 Последният успех на Стоян Маданжиев не прави изключение, особено след като преди това е генерирал значително по-скромни печалби, но опитът и търпението се възнаграждават, както можем да забележим. Един интересен поглед към класацията ни показва, че родното присъствие в покера е успяло да донесе доста милиони под флага на българските играчи. До този момент имаме около 15 професионални играча, чийто печалби минават милион долара. Играчи като Огнян Димов например вече могат да се похвалят с печалба от 2 570 367 долара, като най-голямата награда от турнир е 845 111 долара.

Не трябва да забравяме, че играчът от Велико Търново се нарежда 1730-то място в глобалната покер класация. Следователно можем да си представяме какви суми се генерират от тази игра при по-сериозни успехи. Точно това прави тази игра толкова вълнуваща - покерът е отворена сцена и всеки играч може да демонстрира класа, когато най-малко очакваме. Не трябва обаче да забравяме, че пътят до професионалните изяви изисква време и подготовка, както и много опит и опознаване на самия пулс на играта. Необходим е и малко късмет, особено след като картите не са в услуга на играча.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени