Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стоичков убеден, че България ще играе на европейското

Снимка: БГНЕС

Легендата на българския футбол Христо Стоичков даде интервю пред унгарското издание Index два дни преди предстоящия полуфинален плейоф за класиране на Европейско първенство между България и Унгария.

Носителят на "Златната топка" е убеден, че родните национали ще победят и дори ще се класират за форума догодина. "Георги Дерменджиев е фантастичен треньор. Беше страхотен играч, а сега и селекционер. Той е с десетина години по-голям от мен, не сме се засичали по време на моята кариера, но дълбоко го уважавам. Иначе настоящият национален тим е съставен предимно от момчета, които играят в българското първенство. Представихме се много добре в последните две срещи - завършихме 1:1 с Ирландия и загубихме с 0:1 от Уелс, но имахме много лош късмет. И затова съм сигурен, че ще спечелим срещу Унгария", каза Стоичков.

На факта, че унгарският тим е 8 места пред България в ранглистата на ФИФА, голмайсторът от САЩ '94  заяви: "Класирането и ранкинга са само числа. Мачът е в София, на Националния стадион "Васил Левски". Ще има 20 000 фена - всички тези българи ще бъдат дванадесетият играч в националния ни отбор. Не мога да си представя, че няма да спечелим. След това излизаме срещу Исландия или Румъния - те също ще са добре дошли у дома. Ще бъдем на Европейско първенство", убеден е бившият национален селекционер Христо Стоичков.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени