Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доц. Димитър Буланов е новият декан на Медицинския факултет

До дни министърът на здравеопазването се очаква да назначи нов директор на Александровска болница

доц.Димитър Буланов
Снимка: Александровска болница

Директорът на Александровска болница е доц. Димитър Буланов е новият декан на Медицинския факулет в София, съобщава от лечебното заведение.

Доц. Буланов печели с абсолютно мнозинство от 471:270 гласа пред своя съперник - проф. Бойчо Ланджов от Катедрата по анатомия.

Доц. Буланов е хирург по специалност, доцент в Катедрата по обща и оперативна хирургия ". От 2013г. е зам.- директор по лечебната дейност в болницата, а от края на юли 2020 е неин изпълнителен директор.

Доц. Буланов е участвал в над 70 научни форума – конгреси и конференции по хирургия в България и в чужбина, съавтор е в 3 учебника и 2 ръководства за студенти по медицина, автор и съавтор в над 115 публикации в специализирани научни медицински списания.

Заместник-председател е на Българското хирургическо дружество, член е на УС на Съюза на българските медицински специалисти, а от 2019г. е член на Експертния съвет по медицинската специалност „Хирургия“ към Министъра на здравеопазването на РБългария.

До дни министърът на здравеопазването се очаква да назначи нов директор на Александровска болница.

УМБАЛ "Александровска" припомня, че през месец юли неврологът от болницата акад. Лъчезар Трайков застана начело на Медицински университет - София.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени