Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Театърът ви аплодира" за медиците от първа линия в битката с Covid-19

С пълен салон  и няколкоминутни аплодисменти Народният театър „Иван Вазов“ даде начало на кампанията "Театърът ви аплодира". Почти всички места в залата на Голяма сцена с капацитет 30% бяха заети, а на всяка празна седалка театърът постави частица от своята история – годишници и ценни книги. Така символично на спектакъла „Част от колекция“, с който бе стартирана кампанията, „присъстваха“ всички, към които и театърът, и неговият екип, и зрителите, отправиха думи на благодарност.

С кампанията  "Театърът ви аплодира" Народният театър „Иван Вазов“ приканва своите зрители и приятели и през новата година да благодарят лично и поименно на медици и здравни работници, които са го подкрепили в труден момент по време на пандемията.

Спектакълът „Част от колекция“ е театрално-музикален пърформанс, вдъхновен от стихове, фрагменти и песни на Димитър Воев от книгата “Поздрави от мен Боговете”. Постановката е дело на актьора от трупата на Народния театър Иван Юруков, който участва като вокалист, свири на китара и укулеле заедно с актьорите Стоян Младенов – цигулка и вокал и Николай Димитров – ударни и вокал, и театралния композитор и диригент Милен Апостолов – пиано и вокал.








 
Снимки: Божидар Марков
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!