Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Венцеслав Стефанов: Искам да се върне старият боен дух

Стефанов (вдясно) и Тарханов говорят пред медиите.
Снимка: БТА

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов бе оптимист преди старта на подготовката. Той заяви, че трябва да се върне старият боен дух на "белите". Стефанов не желае да мисли за ново участие на тима в Европа през класиране чрез втората осмица, защото "е хубаво да хванеш рибата и после да сложиш тигана".

"Искам да видя такъв отбор, какъвто видях през пролетния полусезон на миналата година. Основно трябва да се промени характерът на футболистите, да се върне старият боен дух, футболистите да мислят само за победа, да изпълняват тактическите указания на треньорите, да бъдат дисциплинирани.

Имайки предвид какво качество има в Славия, убеден съм, че пролетния дял ще бъде много по-успешен. Не бива да говорим предварително. Вероятно ще има още нови и вероятно с някои ще се разделим. Селекцията е процес, на който не можем да кажем стоп.
Дайте да си свършим работата, а после за европейското участие. Хубаво е да хванеш рибата и после да сложиш тигана. Иначе ще си останеш с тигана", каза Стефанов.

"Условията, които предлагат в Турция, са по-добри от това, което предлага България като цени. А като база и възможности за контроли, няма какво да коментираме", допълни президентът на Славия.

Футболистите на Славия по време на първата тренировка за 2021 г.

Старши треньорът на "белите" Александър Тарханов също говори преди първата тренировка на отбора за годината.

"Пожелавам повече късмет на нашия отбор през новата година. Днес започваме тренировки. Имаме трима нови футболисти. Имахме доста проблеми в центъра на отбраната и полузащитата с контузени играчи, като с Виячки например. Поради тази причина взехме млади играчи за центъра на терена. В атака разполагаме с доста опитни футболисти. По фланговете също.
Надявам се да бъдем на друго ниво през пролетния дял на шампионата. На 18-и заминаваме на лагер в Турция. Ще изиграем шест мача там", заяви руснакът..

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна