Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Веселина Рокос ни разхожда из красивия остров Сирос

Фоторазходката ни днес е на красивия остров Сирос, а наш гид е Веселина Рокос. Ето какво сподели тя специално за БНР:

Здравейте!

Казвам се  Веселина и съм от София. Любовта ме доведе тук на остров Сирос преди 10 години. Столицата на Цикладските острови и най-голям по население. Наричат го още "Царицата на Цикладите" и има защо. Основният град се казва Ермуполи, което означава Градът на Хермес. Бързото му икономическо развитие в началото на XIX век го прави основно пристанище на Гърция. Неокласическият стил на къщите и сградите с италиански и френски елементи, проектирани от известни архитекти и изрисувани вътре от италиански художници са истинско бижу.

А аз бях омагьосана от цветовете, ароматите, архитектурата, храната, спокойствието и чувството за  безвремие! Имаме малко семейно хотелче и контактът с хора от целия свят е истинска радост за мен. С удоволствие  ги разхождам и им показвам красотите на това райско кътче.

Творческа личност от дете, тук всичко това, което ме заобикаля, провокира в мен любовта към фотографията, рисуването, събирането и реставрирането на стари вещи и мебели, бродиране, плетене и много други.

Нека ви разходя из Ано Сиро, старото католическо селце на единия от двата хълма, из града, който обичам да обикалям по тесните улички, и винаги намирам нещо ново да ме очарова, плажовете, селцата!"

Насладете се на красивите гледки, а ако искате разходката да продължи, последвайте Веселина и във Фейсбук.












Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна