Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ливърпул взе двама защитници

Озан Кабак напусна Шалке в посока Ливърпул.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ливърпул реши проблемите си в защита с привличането на двама футболисти в последните часове на трансферния прозорец. Шампионите на Англия подписаха с Бен Дейвис от Престън и Озан Кабак от Шалке.

Мениджърът Юрген Клоп не желаеше да прави трансфера след тежката контузия на Върджил ван Дайк през есента, но травмите на Джо Гомес и Жоел Матип принудиха германеца да търси алтернативи. Така се стигна първо до трансфера на 25-годишния Дейвис, за когото Ливърпул плати първоначално 500 хиляди лири.

"Разбира се, че се изненадах. Не всеки ден получаваш подобен шанс, така че щеше да бъде изключително глупаво да го пропусна. Честно казано, досега дори не съм бил на Анфилд", каза Дейвис

Кабак пък бе привлечен под наем за около 1 милион лири и с опцията за постоянен трансфер. Той направи дебюта си в професионалния футбол едва на 18 години с Галатасарай, а през настоящия сезон е играл във всички мачове на Шалке без един. Това се случи заради червен картон, след като турчинът наплю Лудвиг Аугустинсон от Вердер.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени