Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левски излъга Славия в снега

Найджъл Робърта донесе трите точки на Левски срещу Славия
Снимка: Иван Йочев - sportal.bg

Отборът на Левски победи Славия с 1:0 като домакин в мач от 22-ия кръг на първа професионална футболна лига. Така "сините", които отстъпиха на същия съперник в турнира за купата на страната през седмицата, се изкачиха на осмо място с 27 точки, а "белите" са с осем зад тях и на 12-а позиция.
Двата отбора си размениха по едно положение през първия половин час под обилния снеговалеж в София. Здравко Димитров удари странична греда след индивидуална акция в осмата минута, а в 30-ата Живко Атанасов отби с глава удар от далечно разстояние на Радослав Кирилов.
В 37-та минута Здравко Димитров удари нова греда за Левски. Той финтира защитник на Славия в наказателното поле и стреля моментално към близкия ъгъл, но топката отново се отби в дясната греда на вратата на Светослав Вуцов. Две минути по-рано Димитров стреля и от пряк свободен удар, но топката бе отбира с глава от Димитър Рангелов на стената.

Първото полувреме завърши наравно 0:0, а второто започна с положение за гостите. Радослав Кирилов бе изведен зад защитата и отправи удар от малък ъгъл, но Звонимир Микулич се намеси с крак. В ответната атака Здравко Димитров пропусна подобна ситуация за "сините", а Найджъл Робърта получи шанс да стреля от статично положение от около 20 метра. Неговият шут също се спря в стената.
Димитър Рангелов удари греда и за Славия в 65-ата минута, а Левски отбеляза 20 по-късно. В 85-ата минута резервата Марин Петков центрира в наказателното поле от статично положение и Найджъл Робърта се разписа с глава за крайното 1:0 в полза на Левски.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна