Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рали спринт Пещера започва с 28 екипажа

Снимка: АСК Пещера

Стана ясен броят на екипажите, заявили участие в първия за сезона рали спринт. За състезанието в Пещера има подадени 28 заявки за участие в първия кръг от националния шампионат по рали спринт. 

Сред заявените участници са шампионът в дисциплината за последните две години - Мирослав Ангелов с навигатор Георги Гаджев с тяхната Skoda Fabia R5 Evo. В Пещера ще се появи и младият пилот от Панагюрище Денис Станчовски, до него на дясната седалка на тяхното Peugeot 208 R2 ще седне Явор Брънков. 

Двукратната европейска шампионка Екатерина Стратиева, заедно с навигатора си Георги Аврамов също са сред заявените за участие.

Опознаването на двата скоростни етапа “Пещера” и “Св.Константин” ще бъде в събота, след което на състезателите им престои технически и административен преглед при спортните комисари. В 18:00 часа на площад “България” в Пещера ще бъде даден и церемониалния старт на Рали спринт Пещера 2021.

Организаторите от АСК “Пещера” са определили същинската част от състезанието за неделя, когато екипажите ще преминат по два пъти по състезателните отсечки. Първият победител в рали спринта ще стане ясен след 48,32 състезателни километра. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна