Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алберт Попов започнал подготовка за Пекин 2022

Алберт Попов
Снимка: БГНЕС

Имаме вече три сезона зад гърба си, вече сме в шамарите в ските, продължаваме да сме все по-мотивирани, да желаем повече и най-накрая да стигнем до тази стълбичка. За това работим и се надявам рано или късно да стигнем дотам и да покажем какво сме работили извън сезона", сподели българският скиор Алберт Попов, който днес бе награден за най-добър спортист на месец януари в традиционната анкета на Пресклуб България.

Попов постигна няколко много силни резултата в Световната купа по ски-алпийски дисциплини в началото на годината, с което заслужи 15 гласа в допитването сред спортните журналисти и пребори конкуренцията на джудиста Ивайло Иванов и боксьора Тервел Пулев. "Нашата цел е да продължаваме да даваме всичко от себе си. Мисля, че без много голяма и драстична промяна ще успеем да постигнем това, което искаме. Стига да я има любовта към спорта, всичко се случва. Чувствам се горд, когато има резултати и това ни кара да продължава да блъскаме и да се трудим", сподели Попов след награждаването.

Той не скри високите си амбиции за зимните олимпийски игри в Пекин през февруари следващата година. "Десетте ден отдих отминаха, сега вече почваме да тренираме. Идва олимпийска година, достатъчно мотивирани сме, целите ни са високи. Амбицията ми е да дам максимума от себе си, не искам да казвам конкретно място", каза 23-годишният алпиец. 

Георги Бобев от Българската федерация по ски даде оценката си за изминалия сезон. "Един много странен и труден сезон, но самият факт, че Алберт е избран за спортист на месеца означава, че можем да го отчетем като успешен. Оценката за сезона като цяло е добра с оглед общата ситуация, която беше много трудна и с много ограничения. Водещите ни спортисти показаха добри резултати, разбира се, имаше и резерви в някои състезания. Следващият сезон е много важен, тъй като в спорта усилията и постиженията се редят на олимпийски цикли. Ще разчитаме на девет до десет квоти за Олимпиадата".

Бобев разкри, че през 2022 година Банско няма да е в календара на Световната купа при мъжете или жените, но българският курорт отново ще приеме стартове от най-престижните серии през 2023 година.

Чуйте подробности в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна