Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трима пилоти дублираха успехите си в картинг шампионата

Снимка: БФКартинг

Само трима пилоти успяха да запишат втора поредна победа в рамките на първите два кръга от националния картинг шампионат, съобщиха от федерацията. Вторият кръг за сезон 2021 се проведе на 8-9 май на пистата в Хасково, като успехите си от април дублираха Слави Минков, Томи Хаджийски и Неманя Йованович.

41 пилоти стартираха във втория кръг от шампионата на Българската федерация по картинг-НКС (БФК-НКС), а заради увеличения брой на участниците състезателните серии нараснаха от четири на шест. Част от съботните квалификации и хийтове минаха на дъжд, но неделните маншове отново бяха на суха писта.

Дебютиралият този сезон Калоян Гьошев записа първата си победа в клас Мини BG, въпреки че в първия манш изостана заради масов инцидент в първия завой след старта, в който се завъртяха поне шестима пилоти. До финала той успя да се върне на 3-ото място, а във втория манш атакува в последната обиколка лидера Диян Дамянов и успя да го изпревари малко преди финала.

В клас Mini Слави Минков записа четвърти пореден спечелен манш от началото на сезона и е убедителен лидер в класирането след първите два кръга.

Сръбският пилот Неманя Йованович спечели и двата манша в клас Rotax Junior като победи в оспорвана битка шампиона в този клас Данислав Арсов. Това е втора поредна победа за годината за Йованович, като през април той пак победи Арсов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна