Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Синер спаси мачбол и продължава в Париж

Яник Синер се радва след победата.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Яник Синер отрази мачбол в четвъртия сет и успя да запише победа в първия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

Поставеният под №18 в схемата на „Ролан Гарос“ италианец надделя над местния представител Пиер-Юг Ербер след 6:1, 4:6, 6:7(4), 7:5, 6:4 за 3 часа и половина игра на корт „Сюзан Ланглен“.

Шампионът от София миналата година започна отлично срещата и с убедително взе първия сет. След това обаче французинът намали грешките и с подкрепата на публиката поведе с 2-1 части.

Ключовият момент в двубоя настъпи в четвъртия сет. В осмия гейм Ербер пропиля пет точки за пробив. После при 5:4 за него и сервис на Синер стигна до мачпойнт, при който обаче изпрати бекхенда си в аут. После тиролецът взе подаването си и в следващия гейм проби, с което обезкуражи съперника си.

В петия сет 19-годишният Яник направи брейк в откриващия гейм и не позволи да бъде застигнат. Италианецът записа 43 печеливши удари при 36 непредизвикани грешки, докато Ербер завърши с 58 уинъра и 62 грешки.

Във втория кръг Синер ще срещне сънародника си Джанлука Магер. Той се справи в четири сета с „щастливия губещ“ Петер Гойовчик от Германия след 6:2, 3:6, 6:4, 7:5.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна