Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ига Швьонтек взе десета поредна победа

Ига Швьонтек
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитаващата титлата си от „Ролан Гарос“ Ига Швьонтек е вече на четвъртфинал в турнира от Големия шлем.

Осмата в схемата полякиня отстрани украинската тийнейджърка Марта Костюк след 92 минути игра с 6:3, 6:4. Така Швьонтек записа десета поредна победа този сезон и вече има 22 последователни спечелени сета в Париж.

18-годишната Костюк проби за 2:1, но съперничката ѝ веднага направи рибрейк, а после взе подаването на украинката и за 5:3, след което затвори сета. Във втория двете тенисистки си размениха по един пробив в първите четири гейма, но Швьонтек направи още един за 4:3 и не позволи да бъде застигната.

Ига, която е на 20 години, завърши с 24 печеливши удари срещу 22 непредизвикани грешки.

„Да играеш в нощна сесия винаги е трудно, защото трябва да промениш целия си ритъм, да смениш всекидневните си действия. Но двете бяхме в еднакви условия. Успях да се приспособя и да намеря своя ритъм“, заяви полякинята след мача.

На четвъртфиналите тя ще срещне №17 в схемата Мария Сакари. Гъркинята отстрани миналогодишната финалистка на „Ролан Гарос“ София Кенин от Съединените щати с 6:1, 6:3.

В другите 1/4-финали Елена Рибакина от Казахстан ще се изправи срещу Анастасия Павлюченкова от Русия, тийнейджърката Коко Гоф ще излезе срещу чехкинята Барбора Крейчикова, а съперничка на испанката Паула Бадоса ще бъде словенката Тамара Зиданшек.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна