Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитров остава в топ 20 на света, прогрес за Томова

Григор Димитров
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Първата ракета на България в мъжкия тенис Григор Димитров отстъпи три места в публикуваната днес световна ранглиста и е под номер 20. При жените Виктория Томова и Цветана Пиронкова отбелязват прогрес.

Димитров не е записан за участие в турнир тази седмица и явно още се възстановява от травмата, получена на „Ролан Гарос“.

Димитър Кузманов слезе с две позиции до №244. Тази сутрин пловдивчанинът започва участие във втория чалънджър в Алмати с двубой срещу италианеца Джан Марко Морони.

Адриан Андреев е 341-и в класацията на АТР.

На върха шампионът в Париж Новак Джокович води с 12 113 точки. След него са Даниил Медведев с 10 143, Рафаел Надал с 8630 и финалистът от „Ролан Гарос“ Стефанос Циципас с 7980 точки, за когото четвъртото място е личен рекорд.

Виктория Томова

При жените Виктория Томова отпадна миналата седмица на старта в Нотингам, но изкачи три места и е на върховото за нея 105-о. Цветана Пиронкова също прогресира с три позиции до №113. Двете се готвят за Уимбълдън на Острова.

В първите 500 от българките са още Изабелла Шиникова (№216), Елица Костова (№248), Гергана Топалова (№469) и Джулия Терзийска (№481).

В челото продължава да води Ашли Барти пред Наоми Осака и Симона Халеп. Шампионката от „Ролан Гарос“ на единично и на двойки Барбора Крейчикова направи скок от 16 места до рекордната за нея 15-а позиция.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна