Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Роберто Мартинес: Контролирахме мача, адаптирахме се към стила на съперника

Роберто Мартинес
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Белгийският селекционер Роберто Мартинес беше във възторг след класирането на отбора му на четвъртфиналите на Евро 2020 с победата с 1:0 срещу Португалия.

“Въпросът не беше колко добри можем да бъдем, а да се адаптираме към играта на Португалия, към това, което те могат да правят най-добре. Опитът беше на тяхна страна, тъй като са действащ шампион, спечелиха и Лигата на нациите. Демонстрирахме невероятна концентрация и много добре се отбранявахме. Контролирахме мача. Вкарахме хубав гол и след почивката, както трябваше да се очаква, Португалия взе инициативата", започна наставникът.

"Трябваше да проявим висок морал, да спазваме дисциплината, тактиката и да сме умни. Ако по-добре контролирахме топката и бяхме по-точни в последното подаване, може би щяхме да се възползваме по-добре от рисковете, които пое Португалия. Рано е да се говори за травмите на Азар и Де Бройне. Чакаме диагнозите”, коментира още Мартинес.

Колегата му Фернандо Сантош разказа за настроението в съблекалнята след отпадането на Португалия.

Фернандо Сантош и Португалия напуснаха Евро 2020.

“Ние сме разочаровани и опечалени. Някои ог играчите дори плачат в съблекалнята. Дадохме всичко по силите си. Отправихме 29 удара, две греди. Но загубата си е загуба. Искахме да продължим напред и вярвахме във възможностите си, че можем да стигнем до финала и да спечелим. Няма справедливост или несправедливост, просто допуснахме гол и не успяхме да отбележим. Играчите направиха всичко възможно, не мога да ги упреква. Бяха уморени, но намериха сили. Но това сега са просто думи, всичко свърши за нас”, коментира Сантош.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна