Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Планът "Байдън" работи, заяви президентът на САЩ

Джо Байдън, президент на САЩ
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Планът "Байдън" работи", заяви в петък президентът на САЩ Джо Байдън, след като Бюрото по трудова статистика на САЩ съобщи по-рано през деня, че неселскостопанската трудова заетост в страната се е увеличила с 943 000 през юли.

Ръст с 943 хиляди на новоразкритите работни места в САЩ през юли.

"Данните за работните места доказват, че подходът ми към икономиката работи", отбеляза Байдън, но допълни, че предстои още много упорита работа.

"Планът "Байдън" дава резултати и той движи страната напред", каза той пред репортери в Белия дом, пояснявайки, че неговата администрация създава по 832 000 нови работни места месечно през последните три месеца.

Той също така похвали сенаторите за напредъка на двупартийния законопроект за инфраструктурните инвестиции, като добави, че този план "ще тласне САЩ в бъдещето".

"Остава да се свърши още много упорита работа, за да се победи коронавируса и да се стимулира икономиката", посочи американският президент и изрази надежда, че САЩ няма да претърпят същите икономически щети от варианта Делта, каквито щети бяха понесени в началото на пандемията.

Той отново призовава американците да носят маски и да се ваксинират срещу Covid-19.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна