Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От БФС обявиха, че клубове и деятели са подкрепили ръководството

Централата на БФС
Снимка: БГНЕС

Българският футболен съюз обяви, че различни футболни деятели и собственици на клубове са се свързали с футболната централа, за да изразят подкрепата си към настоящото ръководство и да опровергаят обвиненията от страна на Димитър Бербатов и неговия екип за оказван натиск от БФС към клубовете в страната.

Вчера стана ясно, че Бербатов е внесъл сигнал до прокуратурата след множество получени оплаквания от различни клубове, че зоналните ръководители на БФС са оказвали натиск към тях да се откажат от подписите си в подписката за свикване на извънреден конгрес на БФС на 21 септември. Днес от БФС отговориха, че са получили подкрепата на ФК Чико-Бунара, Академик и "ръководни футболни фактори от хасковския регион".

"Веднага след като Българският футболен съюз стана обект на публични обвинения в натиск спрямо клубовете и на внушения за опити за саботаж на евентуално Общо събрание на БФС, със съюза се свързаха представители на редица родни клубове, които изразиха желанието си лично да отговорят на необоснованите атаки. Собственикът на столичния Академик Вихър Данчев, благодетелят на ФК Чико-Бунара Йордан Михайлов, както и ръководни футболни фактори от хасковския регион бяха категорични, че никой член на зоналните и областните структури на БФС не е правил опит да промени становището им по отношение на входираната на 11.08.2021 г. в деловодството на БФС подписка с искане за свикване на конгрес. Нещо повече – според футболните деятели подобни обвинения сами по себе си са нонсенс, тъй като Българският футболен съюз, като администратор на спортни състезания, не разполага с лостовете и инструментите за предполагаемия „натиск“, се казва в позицията на официалния сайт на БФС.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени