Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Таня Георгиева: Tравъл фотографията ми харесва

Автор:

Здравейте!

 Казвам се Таня Георгиева. Първо искам да благодаря на Ани Петрова за поканата! По професия съм дизайнер на мебели и интериор. Фотографията не ми е професия, любител съм.




Как започнах да снимам? Всъщност обожавам да пътувам, да опознавам различни кътчета по света, да срещам различни хора от други народности и с други бит и култура, да видя с очите си тамошните пейзажи, животни и растения, да се срещна с непознатото. За мен всичко това е вълнуващо и го правя от много години. Опознаването на света обогати моя мироглед и искам да предавам поне частици от видяното и наученото и на другите хора, които имат желание да видят това, което са видели моите очи и душа.




 Виждах с очите си невероятни красоти по света и исках да уловя тези гледки, моменти, емоции с моя фотообектив. И така дълго време се опитвах да снимам с най-обикновени фотоапарати без никакви познания за фотография. Хубаво, но защо не ми се получават снимките, се запитах?! Чудех се, защо това, което виждам, не мога да го снимам да изглежда също толкова красиво и впечатляващо, каквото е в действителност. И така един ден се заговорихме с мой познат фотограф. Той ми каза за курс по фотография. Записах се и тогава видях, че „тя повредата си е в моя телевизор“. Купих си подходяща по-добра техника и започнах да се уча. Научих и че има жанрове във фотографията. Така осъзнах, че травъл фотографията ми харесва. Започнах да изпитвам удовлетворение, че успявам поне до някъде да уловя и запечатам в моите фотографии не малко от красивите мигове, които виждах с очите си и не можех преди това да ги покажа на хората.




 Благодарение на фотографията вече успявам да предам поне част от емоциите, които съм усетила с душата си. Радвам се, когато някоя моя снимка е впечатлила и развълнувала хората, защото за мен това означава, че съм успяла да предам емоциите от видяното.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени