Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пирин гостува в Пловдив без Светослав Дяков

"Орлетата" гостуват в Пловдив във вторник.
Снимка: ПФК Пирин-Благоевград

Във вторник отборът на Пирин (Благоевград) гостува на Локомотив (Пловдив) в отложен мач от 3-ия кръг на Първа лига. Срещата на стадион „Локомотив“ в пловдивския парк „Лаута“ е с начален час 15:00.

Мениджърът на „орлетата“ Уорън Фийни не може да разчита на Светослав Дяков, който е със счупена скула на лицето и в сряда ще бъде опериран в София.

Преди гостуването в Пловдив Пирин е в серия от четири официални мача без поражение. След победата срещу Ботев (Враца) в миналия кръг тимът от Благоевград заема 11-о място в класирането с актив от 8 точки. Локомотив има същия актив, като е 12-ти в подреждането, отстъпвайки по голова разлика. „Смърфовете“ завършиха наравно 0:0 с Арда в миналия кръг.

„Очаква ни труден мач срещу силен съперник. Локомотив е класен отбор, който разполага с качествени единици. В тима им има трима действащи национални състезатели, което показва колко добре е обезпечен отборът им от кадрово естество“, заяви мениджърът на „орлетата“ Уорън Фийни.

„Ние сме в една добра серия от резултати и ще се опитаме да продължим с позитивните игри и при това гостуване. Уверени сме в нашите възможности. Надявам се, че ще продължим по възходящата. Трябва да бъдем много внимателни, не трябва да допускаме грешки, защото съперникът ни знае как да ги наказва“, допълни наставникът.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна