Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Септември (София) на четвъртфинал за Купата на България

Снимка: БГНЕС

Втородивизионният Септември (София) разгроми с 4:1 друг отбор от това ниво на родния футбол – Етър, на стадиона в "Драгалевци" и се класира за четвъртфиналите за Купата на България.

Стоян Стоичков откри резултата в 20-ата минута, а 15 по-късно Марио Илиевски удвои аванса на домакините. След почивката Айкут Рамадан вкара третото попадение, а в 66-ата минута Илиевски отбеляза второто си попадение в срещата.

Футболистът на Септември Йоан Гаврилов остави своя отбор в намален състав, след като получи втори жълт картон в 74-ата минута. Николас Фемия отбеляза почетното попадение за гостите в добавеното време.

От 16 чака шампионът Лудогорец посреща Локомотив (Горна Оряховица) в Разград. От 19:00 часа носителят на трофея ЦСКА София е домакин на Арда в повторение от финала на турнира през миналия сезон. Веднага след двубоя на стадион "Българска армия" ще бъде изтеглен жребият за четвъртфиналите.

Последният четвъртфиналист ще стане ясен след мача между третодивизионния Левски (Крумовград) и Монтана, който ще се играе на 17 ноември.

Място в тази фаза вече си осигуриха Локомотив (Пловдив), Левски, Славия и Берое.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна