Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първите осминафиналисти в ШЛ стават ясни днес

Снимка: uefa.com

Осем мача от четвъртия кръг в груповата фаза на Шампионската лига довечера. Очаква се първите няколко отбора да си гарантират място на осминафиналите. Други пък ще трябва на всяка цена да постигнат победи, за да запазят шансове за участие в турнира и напролет.

В група Е Барселона гостува на Динамо (Киев) и всякакъв резултат, различен от победа, ще постави каталунците в крайно неблагоприятна ситуация. Те имат само 3 точки в актива си, спечелени именно срещу украинците преди две седмици. Очертава се сериозна битка за втората позиция с Бенфика, но Динамо също може да се намеси в нея, ако надвие "блаугранас". 

Недостижим на върха е Байерн. Германският първенец е с пълен актив от 9 точки и успех на "Алианц Арена" срещу Бенфика ще означава сигурно участие в следващата фаза.

Манчестър Юнайтед е водач в група F, но съвсем не може да се чувства спокоен преди визитата на Аталанта. Преди две седмици "червените дяволи" направиха забележителен обрат от 0:2 до 3:2 и сега италианците ще са амбицирани да вземат реванш. Днес мениджърът Солскяр няма да може да разчита на защитника Линдельоф, който се контузи и не пътува за Италия. 

Разликите между четирите отбора са малки и всеки от тях има надежди за класиране на осминафиналите. Най-малки изглеждат шансовете на Йънг Бойс, който допусна тежка домакинска загуба от Виляреал, а сега ще гостува на "жълтата подводница".

Ювентус е без конкуренция в група Н с три победи от три мача и голова разлика 5:0. Тази вечер "бианконерите" посрещат Зенит в търсене на нов успех, който ще им гарантира участие в директните елиминации, а освен това ще е сериозна заявка за първото място. Челси е другият фаворит в групата. Действащият европейски клубен шампион нямаше проблем с Малмьо ФФ на "Стамфорд Бридж", но се очаква на собствен терен шведите да дадат по-голям отпор.

В група G до момента преобладават равенствата. Начело е РБ Залцбург със 7 точки. Днес австрийският отбор ще гостува на Волфсбург от 19:55 чака и при победа и равенство в другата среща, ще е сигурен осминафиналист. "Вълците" също ще гонят задължителен успех, в противен случай ще им е много трудно да завършат на едно от първите две места. В другия мач Севиля посреща Лил след три "хикса" до момента. Лил пък има само две точки и ако загуби, практически ще отпадне от битката за класиране в следващата фаза.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна