Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джокович разкри как е успял да вземе реванш от Медведев

Джокович (вляво) успял да разчете сервиса на Медведев.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Световният номер 1 в мъжкия тенис Новак Джокович спечели рекордната 37-а титла от сериите Мастърс 1000 в Париж, след като снощи надделя над втория в ранглистата Даниил Медведев с 4:6, 6:3, 6:3 в много качествен финал в зала „Акор Арена“. След двубоя 34-годишният сърбин разказа как е успял да победи руския си съперник, който го спря от календарния Голям шлем, като спечели на Откритото първенство на Съединените щати в Ню Йорк.

„Върнах се назад и прегледах финала на US Open, за да видя какво направих грешно и какво направих правилно“, каза Джокович пред Tennis Channel. - Опитах се да разчета моделите на неговия сервис и хвърляне на топката. Опитах се да търся малките детайли. Той започна по-добре, спечели моя сервис в първия гейм, но аз успях да се върнах. Чувствах, че съм на прав път“.

„Мислех, че е само въпрос на време кога ще прочета по-добре неговия сервис и ще започна да влизам в разгравания. Не можеш да минеш през него. Трябва да намериш начин да играеш с контролирана агресия, да играеш правилно. Разнообразието печели мачове срещу него. И двамата страдахме на корта и имаше много изтощителни надигравания", призна Джокович.

С титлата в Париж Ноле изпревари Рафаел Надал в класацията на Мастърс 1000 турнирите.

Брой трофеи от Мастърс 1000
1. Новак Джокович 37
2. Рафаел Надал 36
3. Роджър Федерер 28
4. Андре Агаси 17
5. Анди Мъри 14.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна