Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глобиха звезда от НФЛ за нарушени Covid-19 протоколи

Аарън Роджърс (с топката).
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Националната лига по американски футбол (НФЛ) глоби Аарън Роджърс със скромната сума от 14 650 долара за нарушаването на коронавирусните протоколи на Лигата, след като куотърбекът посети Хелоуин парти на неговия тим Грийн Бей Пакърс.

Неваксинираният играч бе санкциониран и за това, че не носи маска по време на пресконференции, съобщи американският спортен канал ESPN. Лигата глоби и Пакърс с 300 000 долара, както и с 14 650 долара рисийвъра на отбора Ален Лазард, който подобно на Роджърс не е ваксиниран.

Пакърс бяха ударени с финансовите санкции след разследване на Лигата, което реши, че тимът трябва да накаже дисциплинарно Роджърс, нарушил протоколите, които забраняват неваксинирани играчи от това да се събират на групи от повече от трима извън спортните съоръжения на отбора. Глобата на Роджърс бе решена от споразумение, постигнато между Съюза на играчите и Лигата. Разследването на НФЛ откри още случаи, в които Роджърс не носел предпазна маска в съоръженията за тренировки на Пакърс.

„Уважаваме разкритията на Лигата и осъзнаваме важността от спазване на коронавирусните протоколи, за да запазим нашия отбор и организация в безопасност и добро здраве. Ще продължим да образоваме тима по отношение важността от протоколите и оставаме отдадени да оперираме според протоколите“, сподели за ESPN президентът на Грийн Бей Марк Мърфи.

Разследването започна миналата седмица, след като Роджърс беше тестван положително за коронавирус, след като излъга пред журналисти, че е ваксиниран. Роджърс, който е във втората година от удължения си четиригодишен контракт на стойност 134 млн. долара, ще бъде на разположение на отбора ден преди сблъсъка със Сиатъл Сийхоукс в неделя. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна