Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Американски полуфинал в Милано

Себастиан Корда завърши с 3 победи в групата.
Снимка: ATP Tour

Американците Себастиан Корда и Брендън Накашима ще играят един срещу друг на полуфиналите тази вечер на турнира по тенис "Следваща генерация" на АТР в Милано (Италия) с награден фонд 1.3 милион долара.

21-годишният Корда, син на шампиона от Откритото първенство на Австралия през 1998 година Петър Корда, победи любимеца на домакините Лоренцо Музети с 4:2, 4:3(4), 4:2, за да запише трета поредна победа в група Б.

Корда спечели първа титла в кариерата си в Парма през май, а Накашима достигна до последователни финали в Лос Кабос (Мексико) и Атланта, за да стане най-младият американец, играл на повече от един финал след Анди Родик през 2001/2002.

20-годишният Накашима надделя над 18-годишния Холгер Руне (Дания) с 3:4(3), 4:1, 4:1, 4:3(1), за да си осигури второто място в група А след испанеца Карлос Алкарас.

За полуфиналите се класира още Себастиан Баес от Аржентина, който победи Юго Гастон (Франция) с 4-3(2), 4:2, 4:2 и завърши втори в група Б след Корда и в спор за място на финала ще играе срещу Алкарас



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна