Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уелс си осигури участие на бараж без игра

Уелс играе в събота срещу Беларус.
Снимка: uefa.com

Отборът на Уелс си осигури място в баражите на зона УЕФА за световното първенство по футбол в Катар през 2022 година, въпреки че не игра вчера. Следващият мач на "драконите" е в събота срещу Беларус, но независимо от представянето си до края на груповата фаза на квалификациите, Гарет Бейл и компания вече са сигурни за баражите.

Причината е победата на Испания над Гърция в четвъртък вечерта, която осигури на тима на Луис Енрике финиширане на едно от първите две места в група В. Тъй като Уелс спечели своята група в Лигата на нациите и вече достатъчен брой отбори с по-висок ранкинг си осигуриха поне бараж за Мондиала, то британците имат осигурено място в пресявките чрез Лигата на нациите.

Въпреки това, Уелс трябва да направи всичко възможно да се пребори с Чехия за второто място в група Е, тъй като двата тима, влизащи в баражите от Лигата на нациите, ще бъдат сред непоставените. Към момента Чехия и Уелс делят втората позиция в групата с 11 точки, но "драконите" са изиграли мач по-малко. Лидер в групата и почти сигурен за първото място в крайното класиране е тимът на Белгия с 16 точки. Баражите за Мондиал 2022 ще се играят през март следващата година.

Тимът на Уелс е участвал само веднъж на финали на световно първенство - през 1958 година, когато се класира за Мондиала след победа над Израел в бараж. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна