Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медведев спаси 2 мачбола и завърши без загуба в групата

Даниил Медведев записа осма поредна победа на финали на АТР.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитаващият титлата си Даниил Медведев записа трета победа в Червената група на финалите на АТР, които се провеждат в Торино.

Вторият в световната ранглиста руснак спаси два мачбола преди да сломи съпротивата на влезлия като резерва италианец Яник Синер след 6:0, 6:7(5), 7:6(8) след два часа и половина игра в зала „Пала Алпитур“.

Шампионът от US Open буквално помете 20-годишния Синер в първата част, но след това мачът беше много равностоен и качествен. В третия сет Яник проби за 3:2, но Медведев успя да вземе неговото подаване при 4:4. В тайбрека 24-годишният московчанин отрази мачпойнти при 5:6 и 7:8 точки преди да триумфира в срещата.

Даниил наниза 18 аса и записа общо 33 печеливши удари при 34 непредизвикани грешки, 5 от които бяха двойни. При Синер балансът беше 25 уинъра и 33 непредизвикани грешки.

„Беше трудно да се настроиш ментално, че този мач е без значение. Но аз не исках да губя своя ритъм. Спечелих първия сет доста лесно, но втората част продължи час или нещо подобно. В третата исках да спечеля, защото не обичам да губя и съм щастлив, че успях“, заяви Медведев след срещата.

На полуфинала в събота той ще играе срещу победителя от днешната среща между Андрей Рубльов и Каспер Рууд. Руснакът каза, че ще гледа мача им, за да добие представа за следващия си опонент.

В другия полуфинал се срещат Новак Джокович и Александер Зверев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна