Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наказаха Леброн Джеймс за една среща

Леброн Джеймс пропуска мача с Никс заради санкцията.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Леброн Джеймс бе наказан за един мач след стълкновението с играча на Детройт Пистънс Айзея Стюарт, съобщиха от НБА.

Звездата на Ел Ей Лейкърс бе изгонен от игра едва за втори път в кариерата си, след като удари в лицето с лакът Стюарт по време на успеха на „езерняците“ над Пистънс. Баскетболистът на Детройт бе разкървавен след контакта и трябаше на няколко пъти да бъде удържан от своите съотборници в опитите си да се саморазправи с Краля. 20-годишният Стюарт бе наказан за два мача заради участието си в мелето.

НБА заяви в своето съобщение, че Стюарт е получил два мача санкция за „ескалирането на стълкновение на паркета чрез повторното и агресивно преследване на Джеймс по неспортсменски начин“. Наказанието на Джеймс означава, че той ще пропусне мача на Лейкърс срещу Ню Йорк Никс във вторник, е заради „безразсъден удар в лицето на Стюарт и инициирането на стълкновение на паркета“.

Инцидентът стана при 9:18 сек до края на третата четвърт и при изоставане на Лейкърс от 67:79. Джеймс закачи Стюарт в лицето в борбата между двамата за по-добра позиция след изпълнението на наказателен удар. Стюарт първоначално беше наказан с нарушение в опита на двамата да стигнат до топката. След видео преразглеждане на ситуацията, Джеймс получи грубо нарушение от първа степен и бе изпратен преждевременно към съблекалнята. Стюарт получи две технически нарушения и също се запъти под душовете.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна