Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борусия (Д) без Холанд и Хумелс в Португалия

Ерлинг Холанд още лекува контузия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Борусия (Дортмунд) ще бъде без Ерлинг Холанд и Матс Хумелс за решителния сблъсък от група С на Шампионската лига със Спортинг (Лисабон) в Португалия.

При равен брой точки при два оставащи мача в груповата фаза, Спортинг и Дортмунд се срещат в сряда в сблъсък, който може да реши кой ще се присъедини към Аякс в елиминациите на турнира. „Жълто-черните“ обаче няма да могат да разчитат на двама от най-добрите си играчи в лицето на Хумелс и Холанд.

Ветеранът Хумелс е наказан, след като бе изгонен при загубата от Аякс с 1:3 преди три седмици. Клубът бе заявил, че ще обжалва червения картон, но старши треньорът Марко Розе призна миналата седмица, че не очаква световния шампион с Германия да бъде на разположение.

 „Знаем, че Матс е наказан за мача в Лисабон“, сподели той, като намекна, че Дан-Аксел Загаду може да го замени в центъра на защитата.

Холанд пък е извън игра от месец насам с травма на бедрото. В Дортмунд се надяват, че норвежкият нападател, който има девет гола в само шест мача за първенство този сезон, ще се завърне навреме за сблъсъка с лидера в Бундеслигата Байерн на 4 декември. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна