Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Няколко идеи за шик дивани

Снимка: pexels.com

Безспорно е, че един хубав и модерен диван ще създаде идеалната атмосфера на комфорт и уют, от която всеки един дом се нуждае. Избирането на диван обаче се оказва, че съвсем не е лека задача, за каквато я имаме, докато не ни се наложи да го закупим.

Освен чисто визуално, диваните имат и редица други положителни качества. Тъй като са адаптивното и присъстващо решение за обзавеждане на един дом освен красиви диваните е препоръчително да бъдат и функционални.

Като за начало е много важно да решите какво търсите и очаквате от вашия диван, в кое помещение ще бъде поставен, колко често ще го ползвате и колко души трябва да побира. Още една важна особеност е да определите всички функции, които ще са ви необходими. Ако дивана ще се ползва само за седене е едно, но ако желаете да го използвате и като легло, най-добре е да се спрете на някой от моделите разтегателни дивани.

Не тапетите, килима или полилея, а мебелите ще създадат стила на вашата стая с определена обстановка и настроение. Най-важната роля за създаването на удобството и шика, който търсим в къщата е дивана. Избора им трябва да се обмисля добре и да съответства на вкуса, възприятието и визията на начина на живот на неговия собственик.

Ето няколко съвета за избор на диван в различни актуални стилове:

Модерен

Най-търсеният в днешно време в модерен стил. Той налага по-изчистена визия на мебелите. Геометрични фигури и доминиране на един основен цвят са характеристиките на модерния диван. За разнообразие, цветните възглавници към него внасят доста уют. Ограничения в материята няма, а единствените орнаменти, нарушаващи правите му линии са шевовете и копчетата.

Класически

Традиционното обзаведените жилища обикновено има тапициран и мек диван в десен и цвят, съответстващ на стените, завесите или килима. Освен изцяло тапицираните класически дивани, можем да видим и такива с дърво или кожа в подлакътниците и основата. Истинските класически дивани са с прави форми с изключение на заоблените подлакътници.

Луксозен

Тези дивани са направени от естествени материали. Диван с рамка от масив или естествена кожа излъчват висок статус и стил. Обемните и комфортни мебели с царствена визия са предпочитани.

Когато избирате вашият диван обръщайте внимание на всеки детайл и не избирайте по конкретна цена, а по съотношението цена-качество.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна