Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наследниците на Гучи с атака срещу филма "Домът на Гучи"

| обновено на 30.11.21 в 17:12
Част от звездния актьорски състав в "Къщата на Гучи" - Салма Хайек, Джаред Лето, Адам Драйвър, Лейди Гага.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Наследниците на италианската модна къща "Gucci" разкритикуваха новия филм за това, че уж изобразява членове на семейството като "хулигани", предаде Би Би Си.

В "Домът на Гучи" Лейди Гага е в ролята на Патриция Реджани, която беше осъдена за убийството на бившия си съпруг, модния наследник Маурицио Гучи, през 1995 г.

Семейството се е оплакало от филма с писмо, публикувано от италианската информационна агенция АНСА.

В изявлението си семейството заяви, че са представени като "невежи" във филма, в който участва Адам Драйвър като Маурицио Гучи заедно с Джаред Лето и Ал Пачино като други членове на семейството.

„Семейство Гучи си запазва правото да предприеме всяка инициатива, за да защити своето име и имидж, както и тези на своите близки“, пише в писмото.

Те добавиха, че Алдо Гучи (изигран от Пачино), който беше председател на компанията от 1953 до 1986 г., и други роднини са изобразявани „като избухливи, невежи и безчувствени към света около тях".

"Това е изключително болезнено от човешка гледна точка и обида за наследството, върху което днес е изградена марката."

Семейството заяви, че е особено обидено от изобразяването на Реджани, която според тях "е изобразена не само във филма, но и в изявления на членове на актьорския състав, като жертва, опитваща се да оцелее в мъжката шовинистична корпоративна култура".

Семейство Гучи не е свързано с модната къща от 90-те години на миналия век. В момента луксозната марка е собственост на френската група "Kering".

За момента семейството не е предприело съдебни действия срещу филма и неговите продуценти.

Лентата, която получи смесени отзиви от критиците, имаше премиера в Обединеното кралство по-рано този месец и ще излезе в Италия на 16 декември.

Филмът е базиран на книгата на Сара Гей Фордън „Къщата на Гучи“, която е издадена през 2001 г.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!