Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Французи триумфират в преследването в Хохфилцен

Французинът Кентен Фийон Майе спечели преследването на 12.5 км за мъже от Световната купа по биатлон в австрийския зимен център Хохфилцен
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Французинът Кентен Фийон Майе спечели преследването на 12.5 км за мъже от Световната купа по биатлон в австрийския зимен център Хохфилцен. Биатлонистите от Франция направиха много силно състезание и заеха всички места на подиума, след като втори и трети се наредиха съответно Емилиан Жаклен и Симон Дестьо. 

29-годишният Фийон Майе пропусна само една мишена в четирите си стрелби, измина трасето за 33.52.0 минути и записа седма индивидуална победа в кариерата си и четвърта в преследването. Победителят от спринта на 10 км вчера Йоханес Кюн от Германия водеше до последната стрелба, в която допусна три грешки, а Фийон Майе стреля чисто и до края на състезанието беше едноличен лидер. 

Втори на 32.1 секунди с един пропуск в стрелбата финишира двукратният световен шампион в дисциплината Емилиан Жаклен, а трети с финален спринт завърши Симон Дестьо, който също допусна една наказателна обиколка и е с пасив от 38.2 секунди. Само на една стотна четвърти остана Себастиан Самуелсон от Швеция с две пропуснати мишени. 

Носителят на Световната купа за миналия сезон Йоханес Тингес Бьо от Норвегия се нареди едва 18-и. Състезанието премина без българско участие. 

В класирането за Световната купа след шест старта за сезона води Себастиан Самуелсон с 245 точки, пред Емилиан Жаклен с 243 точки и Ветле Кристиансен (Норвегия) с 225 точки. Владимир Илиев заема 53-а позиция с 19 точки. По-късно днес в Хохфилцен е щафетата на 4 по 6 км за жени.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна