Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

платена публикация
Как да изберете перфектните дрехи за вашето дете?

Изборът на детски дрехи може да бъде не по-малко труден от избора на дрехи за възрастен. Дори може да се окаже много по-сложно, защото трябва да се съобразите с желанията на детето, както със сезона и вашите собствени предпочитания и препоръки.

Съобразете се със сезона и размера

Изключително важно е да се съобразите със сезона и размера, за да можете да се наслаждавате на спокойни няколко месеца. Ако детето израства дрехите си за един сезон, то се насочете към бюджетна марка, която да ви предоставя перфектното качество за детски дрехи. След това се съобразете с размерите и ги вземете така, че да може да се износи за няколко месеца, а не да умалеят още в самото начало.

Направете списък с всички дрехи, за които се сещате, че ще се носят през сезона и тогава отсейте онези, които по принцип детето ви не носи.

Съобразете се с вкуса на детето ви

Ако не се съобразите с вкуса на детето ви и неговите по-тесни предпочитания, то е много вероятно красивите дрехи да си останат така красиви в гардероба. Опитайте се да намерите дрехи в цветовете, които харесва вашето дете, ако можете да намерите такива, които имат любим герой от филм или любима музикална група, то веднага се насочете натам.

Пренебрегнете вашия собствен вкус

Ако детето е решило, че трябва да носи два цвята, които не са подходящи, то е добре да му позволите да експериментира, но в удобен и подходящ момент да започнете да го учите на правилни съчетания. Цветовете са другото важно решение, обикновено родителите харесват по-изчистените цветове, материи и модни решения, докато децата са склонни да експериментират и да вземат непредвидени решения. Оставете детето да направи своя избор, а в подходящ момент, може да си направите училище по мода, за да добие нюх за създаване на красиво облекло.

Бъдете наблюдателни

За да може да пазарувате умно, трябва да сте много наблюдателни и да успявате да забелязвате, кои са дрехите към, които посяга най-често детето ви. Ако е достатъчно голямо може да го попитате какво харесва в дадената дреха, ако не е, то може дами да се опитате да предположите. Може да е самата кройка, детайл в дрехата, материята. След това се опитайте да потърсите дрехи, които отговарят на всички онези качества.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна