Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионът Русия е на една победа от полуфинал в ATP Cup

Медведев спечели на единично и на двойки срещу Австралия.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Русия постигна успех над Австралия с 3-0 победи и се доближи до полуфиналите на АТP Cup в Сидни.

Роман Сафиулин даде аванс на действащите шампиони след двусетов успех над Джеймс Дъкуърт със 7:6 (6), 6:4. Първата ракета на руснаците Даниил Медведев се реваншира за поражението си на старта от французина Юго Юмбер, побеждавайки категорично Алекс де Минор с 6:4, 6:2. Това на практика гарантира победата на руснаците, които чрез Медведев и Сафиулин взеха и мача на двойки срещу Джон Пиърс и Люк Савил със 7:6(7), 3:6, 10-6.

По този начин Русия е много близо до полуфиналите на турнира, като в последния си мач играе с Италия и се нуждае от една победа, за да продължи. „Скуадрата“ надви по-рано Франция със същия резултат и се нуждае от победа срещу Русия в последния си мач, за да играе отново на полуфиналите, след като миналата година отстъпи на руския тим в спора за трофея.

В група С, интригата се завърза още повече, след като Канада надигра Великобритания след обрат с 2-1 победи. Дан Еванс даде аванс на британците, които спечелиха първия си мач срещу Германия, след успех над Денис Шаповалов с 6:4, 6:4, но след това Феликс Оже-Алиасим възстанови паритета след победа над Камерън Нори със 7:6(4), 6:3. 

На двойки Оже-Алиасим и Шаповалов не оставиха шансове на Джейми Мъри и Джо Салисбъри, стигайки до успех с 6:4, 6:1.

Така, и четирите тима в групата, където са още Германия и САЩ, са с равен брой точки преди последните мачове в групата, които противопоставят Германия на Канада и САЩ на Великобритания.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна