Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пуснаха Мейсън Грийнууд под гаранция

Мейсън Грийнууд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на Манчестър Юнайтед Мейсън Грийнууд бе пуснат под гаранция, докато продължава да тече допълнително разследване след ареста му по подозрение в изнасилване и физическо насилие.

"Грийнууд бе първоначално арестуван в неделя, след като полицията „се запозна с кадри и видеа в социалните мрежи, публикувани от жена, докладваща за инциденти на физическо насилие“. Полицията в Грейтър Манчестър получи повече време да разпита Грийнууд, докато Юнайтед обявиха, че той няма да тренира или играе за клуба до второ нареждане. „Дълбоко загрижени сме от обезпокоителните обвинения и ще продължим да следим изкъсо ситуацията“, сподели говорител на „червените дяволи“.

„Манчестър Юнайтед повтаря строгото си порицание на всякакви форми на насилие. Както вече стана ясно, Мейсън Грийнууд няма да тренира и да играе за клуба до второ нареждане“, допълниха от Юнайтед след новината за допълнителни обвинения.

Компанията Nike прекрати взаимоотношенията си с английския национал след обвиненията. „Прекратихме нашите взаимоотношения с Мейсън Грийнууд. Дълбоко загрижени сме от обезпокоителните обвинения и ще продължим да следим изкъсо ситуацията“, каза говорител на компанията за Ройтерс. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна